ФИЛТЪР
-26%
Високо качество лентов кабел за волан за Subaru Legacy Outback Impreza - DSu01
Високо качество лентов кабел за волан за Subaru Legacy Outback Impreza - DSu01

Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: Subaru Forester 2012 - 2017 Subaru Imprez..

Код на продукта:DSu01

154.99лв. 209.99лв.

-8%
Висококачестван лентов кабел за Land Rover Range Rover Discovery - DRo01
Висококачестван лентов кабел за Land Rover Range Rover Discovery - DRo01

Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: Land Rover Discovery MK3 L319 [2004-2009] Land ..

Код на продукта:DRo01

174.99лв. 191.99лв.

-16%
Лентов кабел AIRBAG за Subaru Legacy Outback Forester - DSu02
Лентов кабел AIRBAG за Subaru Legacy Outback Forester - DSu02

Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: Subaru Forester Subaru Legacy lV 2007 - ..

Код на продукта:DSu02

99.99лв. 119.99лв.

-28%
Лентов кабел за волан AIRBAG BMW E60 E61 E63 - DB77
Лентов кабел за волан AIRBAG BMW E60 E61 E63 - DB77

Лентов Кабел AIRBAG BMW E60 E61 E63 :Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: BMW E60 5 2..

Код на продукта:DB77

124.99лв. 175.99лв.

Електронните допълнителни устройства в съвременните автомобили постоянно се увеличават, както и вграденото в превозното средство технологично оборудване. За изграждането на нужната инсталация и създаването на токопроводящи трасета, все по-голямо приложение намират лентовите кабели. Какво представляват и къде се използват? Какви са предимствата им и какви авточасти има?

Какво представляват лентовите кабели?

Обикновено тези токопроводящи линии са със светлосива PVC изолация и са съставени от различни на брой наредени успоредно един до друг проводници. По този начин се сформира структура от нишки, наподобяваща форма на лента. В отделни случаи проводниците от лентовия кабел са маркирани с различни цветове, което позволява по-лесното ориентиране за всеки от проводниците при монтажа. Броят на токопроводящите нишки може значително да варира и това зависи от изискванията на свързаното оборудване.

Въпреки многобройните токопроводящи писти, лентовите кабели са гъвкави и здрави. В двата им края обикновено има конектори за бързо свързване и премахване от съответното оборудване. Благодарение на надеждната им изолация, вероятността за късо съединение и допиране на две съседни нишки е сведена до минимум. Това може да се случи само при нарушение на изолационното PVC покритие, което е възможно само чрез механично въздействие.

Какво е предназначението им?

Лентовите кабели намират приложение при свързването на дадена електроника или на отделни компоненти едни към други. Тяхната ширина зависи от броя на отделните токопроводящи нишки в лентата. Колкото повече са те, толкова по-широка ще бъде тя. Това обикновено са слаботокови проводници и тяхното сечение е малко, което допринася за наподобяване на лента. Лентовите кабели могат да се използват както за предаване на напрежение и ток с нисък волтаж и ампераж, така и за трансфер на цифрови електронни данни.

Къде намират приложение?

Лентовите кабели отдавна са намерили приложение в съвременните информационни, аудио и видео технологии. Използват се в компютърните и сървърни системи за високоскоростен трансфер на данни. С компютъризирането на колите и внедряването на все повече електронни устройства и отделни джаджи, тези авточасти намират приложение в съвременните превозни средства. По-специално, те се срещат във воланите, седалките и аудио-системите. Служат за организирането на информационните и аудио-визуалните автомобилни системи.

Какви са предимствата от употребата им?

Лентовите кабели вероятно никога няма да излязат от употреба и необходимостта от тях ще става все по-голяма. Това се дължи на безспорните им предимства, като:

Как да подберете подходящите?

При избора е важно да установите за какъв компонент ви е необходим свързващият елемент. Търсачката на онлайн магазина е достатъчно интелигентна, за да изведе релевантни резултати. Необходимо е да въведете името на продукта и за кой модел и марка автомобил е необходим. Тук предлагаме резервни части, които са качествени и на отлични цени. Изработени са от висококачествени материали, които доказано са дълготрайни и издръжливи на всякакви работни условия. При необходимост от допълнителна информация, свържете се с наш сътрудник.

Виж повече Виж по-малко