Pages IconКатегории

Лентови кабели за волан

ФИЛТЪР

Лентовите кабели от Sellzone.bg са за свързване на електронни компоненти в автомобилите, предлагайки висока надеждност, лесен монтаж и дълготрайност. Подходящи за аудио системи, волани и седалки, те осигуряват бързо и надеждно свързване. Разгледайте нашата гама качествени лентови кабели на достъпни цени и се свържете с нас за помощ при избора.

-26%
Високо качество лентов кабел за волан за Subaru Legacy Outback Impreza - DSu01
Високо качество лентов кабел за волан за Subaru Legacy Outback Impreza - DSu01

Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: Subaru Forester 2012 - 2017 Subaru Imprez..

Код на продукта:DSu01

154.99лв. 209.99лв.

-27%
Висококачестван лентов кабел за Land Rover Range Rover Discovery - DRo01
Висококачестван лентов кабел за Land Rover Range Rover Discovery - DRo01

Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: Land Rover Discovery MK3 L319 [2004-2009] Land ..

Код на продукта:DRo01

139.99лв. 191.99лв.

-16%
Лентов кабел AIRBAG за Subaru Legacy Outback Forester - DSu02
Лентов кабел AIRBAG за Subaru Legacy Outback Forester - DSu02

Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: Subaru Forester Subaru Legacy lV 2007 - ..

Код на продукта:DSu02

99.99лв. 119.99лв.

-28%
Лентов кабел за волан AIRBAG BMW E60 E61 E63 - DB77
Лентов кабел за волан AIRBAG BMW E60 E61 E63 - DB77

Лентов Кабел AIRBAG BMW E60 E61 E63 :Лентов кабел за волан подходящ за следните модели: BMW E60 5 2..

Код на продукта:DB77

124.99лв. 175.99лв.

Електронните допълнителни устройства в съвременните автомобили постоянно се увеличават, както и вграденото в превозното средство технологично оборудване. За изграждането на нужната инсталация и създаването на токопроводящи трасета, все по-голямо приложение намират лентовите кабели. Какво представляват и къде се използват? Какви са предимствата им и какви авточасти има?

Какво представляват лентовите кабели?

Обикновено тези токопроводящи линии са със светлосива PVC изолация и са съставени от различни на брой наредени успоредно един до друг проводници. По този начин се сформира структура от нишки, наподобяваща форма на лента. В отделни случаи проводниците от лентовия кабел са маркирани с различни цветове, което позволява по-лесното ориентиране за всеки от проводниците при монтажа. Броят на токопроводящите нишки може значително да варира и това зависи от изискванията на свързаното оборудване.

Въпреки многобройните токопроводящи писти, лентовите кабели са гъвкави и здрави. В двата им края обикновено има конектори за бързо свързване и премахване от съответното оборудване. Благодарение на надеждната им изолация, вероятността за късо съединение и допиране на две съседни нишки е сведена до минимум. Това може да се случи само при нарушение на изолационното PVC покритие, което е възможно само чрез механично въздействие.

Какво е предназначението им?

Лентовите кабели намират приложение при свързването на дадена електроника или на отделни компоненти едни към други. Тяхната ширина зависи от броя на отделните токопроводящи нишки в лентата. Колкото повече са те, толкова по-широка ще бъде тя. Това обикновено са слаботокови проводници и тяхното сечение е малко, което допринася за наподобяване на лента. Лентовите кабели могат да се използват както за предаване на напрежение и ток с нисък волтаж и ампераж, така и за трансфер на цифрови електронни данни.

Къде намират приложение?

Лентовите кабели отдавна са намерили приложение в съвременните информационни, аудио и видео технологии. Използват се в компютърните и сървърни системи за високоскоростен трансфер на данни. С компютъризирането на колите и внедряването на все повече електронни устройства и отделни джаджи, тези авточасти намират приложение в съвременните превозни средства. По-специално, те се срещат във воланите, седалките и аудио-системите. Служат за организирането на информационните и аудио-визуалните автомобилни системи.

Какви са предимствата от употребата им?

Лентовите кабели вероятно никога няма да излязат от употреба и необходимостта от тях ще става все по-голяма. Това се дължи на безспорните им предимства, като:

Как да подберете подходящите?

При избора е важно да установите за какъв компонент ви е необходим свързващият елемент. Търсачката на онлайн магазина е достатъчно интелигентна, за да изведе релевантни резултати. Необходимо е да въведете името на продукта и за кой модел и марка автомобил е необходим. Тук предлагаме резервни части, които са качествени и на отлични цени. Изработени са от висококачествени материали, които доказано са дълготрайни и издръжливи на всякакви работни условия. При необходимост от допълнителна информация, свържете се с наш сътрудник.

Виж повече Виж по-малко
Лентовите кабели се използват за свързване на различни електронни компоненти в автомобила. Те осигуряват надеждна и ефективна трансмисия на сигнали между различните системи и устройства в автомобила.

Поддържането на лентовите кабели изисква редовна проверка за повреди, износване или свързани проблеми. При необходимост, те трябва да бъдат заменени от квалифициран техник, за да се гарантира правилната функционалност на електронните системи.

Изборът на правилния лентов кабел зависи от спецификациите на автомобила и системите, за които ще се използва. Важно е да се консултирате с техническа документация или специалист, за да изберете кабел, който е съвместим с вашия автомобил.