Сонари за риболов

ФИЛТЪР
-36%
Безжичен риболовен сонар за местоположение на риба - SO06
Безжичен риболовен сонар за местоположение на риба - SO06

Риболовен сонар за местоположение на риба: Характеристики: Дисплей: TN / Anti-UV LCD ..

Код на продукта:SO06

129.99лв. 203.99лв.

-47%
Безжичен сонар за риболов с голям LCD екран - SO02
Безжичен сонар за риболов с голям LCD екран - SO02

Сонар за риболов: Безжичен сензор: може да се монтира на въдица Голям LCD екран с цветна L..

Код на продукта:SO02

209.99лв. 399.99лв.

-36%
Висококачествен сонар за риболов с батерии - SO05
Висококачествен сонар за риболов с батерии - SO05

Безжичен сонар за риболовс аларма: Характеристики: - Сонар 200KHz сонарно излъчване..

Код на продукта:SO05

119.99лв. 188.99лв.

-35%
Ефективен сонар за риболов - SO04
Ефективен сонар за риболов - SO04

Безжичен сонар за улавяне на риба: Характеристики: - Сонар 200KHz сонарно излъчване..

Код на продукта:SO04

108.99лв. 169.99лв.

-44%
Риболовен сонар с дисплей - SO01
Риболовен сонар с дисплей - SO01

Риболовен сонар безжичен: Спецификация: Дисплей Дисплей: Dot Matrix LCD Ра..

Код на продукта:SO01

239.99лв. 431.99лв.

-41%
Сонар за риболов с bluetooth функция за управление - SO03
Сонар за риболов с bluetooth функция за управление - SO03

Bluetooth сонар за риболов: Безжичен сонар: Дълбочина на обхвата: 2 - 0,6 - 36м ..

Код на продукта:SO03

199.99лв. 339.99лв.

Съвременните технологии вече обхващат всички сфери на човешкия живот от науката до свободното време и от производството до битовата сфера. Излишно е да казваме, че риболовът също не е пропуснат и за него са създадени различни средства, които да го улеснят. Почти всеки рибар е въоръжен с техника за откриване на риби в речни и морски води. Могат да се използват както за ловене на риба от лодки, така и от брегове. Различните устройства могат да работят на различни дълбочини и имат различен обхват при намирането на риба. Разгледайте онлайн магазина на Sellzone.bg, за да намерите подходящ за вас фишфайндер с добро качество и на страхотни цени. Предлагаме няколко основни марки, сред които със сигурност ще успеете да намерите подходящия за вас модел.

Видове сонари

Сонарите са разделени на три основни вида, а именно за зимен, летен и крайбрежен риболов. Нека ги разгледаме малко по-конкретно:


  1. Bluetooth сонар за риболов – с дълбочина на обхвата 2 - 0,6 - 36 м, това устройство притежава навигационен дисплей, който ще ви покаже на каква дълбочина се намират рибите. Свързва се с телефон или друго андроид устройство, посредством приложение. Издръжливостта му е между 6 и 8 часа.

  2. Безжичен сонар – пригоден както за професионални цели, така и за любителски. Моделите от този тип разполагат с дисплей, който показва данните от измерването. Може да измери до 100 м. дълбочина. Може да избирате между различни мерни единици, а също и температура на водата. 

  3. Сонар захранка с кабел – стабилен сигнал, без смущения на сигнала, алармена сигнализация за наличие на риба. Може да виждате подводната структура на дисплея, както и да различите видовете риба. 

Принцип на действие на риболовните сонари

Принципът на действие на сонарите за риболов е използването на ултразвуков сигнал, изпратен през водния стълб и обработката от процесора на получените данни от отразения сигнал. Рибарят вижда крайния резултат на малък монитор. Честотата на лъчението на сонара за риболов влияе върху скоростта на получаване на информацията, което определя и реакцията на рибаря. Счита се, че оптималната честота е в диапазона между 50 и 200 херца, докато яснотата на изображението и нивото на смущения зависят изцяло от чувствителността на уреда. Най-добре е да изберете устройство с регулируема чувствителност. Висококачествената картина на монитора също до голяма степен зависи от размера на дисплея и контраста на изображението, а това е много важно при ярка слънчева светлина. Някои модели разбира се имат и звуково известие за появата на риба, като това създава допълнителен комфорт и улеснение при работа с въпросното устройство.

Предпочитани модели сонари за риболов

Най-популярни сред този тип устройства са стационарните модели, монтирани на таблото на съответния воден транспорт. Преносимите кабелни и безжични търсачки за риба обаче също се използват не по-малко малко активно както от любители, така и от професионалисти. Те са по-удобни за рибарите, които ловят в ограничени водни пространства и са по-лесни за употреба.

Помислете добре какъв модел сонар ви е необходим и разгледайте добре техните функции, за да изберете най-подходящия за вас модел.

Виж повече Виж по-малко