Електронни нашийници

ФИЛТЪР
Висок клас електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 300м - KI01 / KI02
Висок клас електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 300м - KI01 / KI02

Електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 300м: Приложение на нашийника: ..

Код на продукта:KI01 / KI02

48.99лв. 79.99лв.

Високо качество електронен нашийник за дресировка на куче -  KI05 / KI06
Високо качество електронен нашийник за дресировка на куче - KI05 / KI06

ВидеоОписание:Електронният нашийник за дресировка на куче е иновативен инструмент, предназначен да в..

Код на продукта:KI05 / KI06

99.99лв. 119.99лв.

-30%
Високо качество нашийник против кучешки лай и виене - KI08
Високо качество нашийник против кучешки лай и виене - KI08

Описание:  Нашийникът против кучешки лай и виене е ефективен начин да контролирате нежеланото ..

Код на продукта:KI08

44.99лв. 64.99лв.

-38%
Дресировъчна електрическа ограда за кучета - KI13
Дресировъчна електрическа ограда за кучета - KI13

Дресировъчна електрическа ограда за кучета: Пълен комплект електронна ограда за кучета: 1 ..

Код на продукта:KI13

99.99лв. 161.99лв.

-36%
Електрическа ограда за дресировка на куче - KI12
Електрическа ограда за дресировка на куче - KI12

Дресировъчна електрическа ограда за кучета:Пълен комплект електронна ограда за кучета: 1 x вътреш..

Код на продукта:KI12

94.99лв. 148.99лв.

Електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 800м - KI03 / KI04
Електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 800м - KI03 / KI04

Електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 800м: Този тип нашийници предлагат в..

Код на продукта:KI03 / KI04

124.99лв. 159.99лв.

-41%
Нашийник против кучешки лай и виене - KI07
Нашийник против кучешки лай и виене - KI07

Каишка Нашийник Против Виене Анти Лай Куче: Характеристики: Обучете кучето си да спре да л..

Код на продукта:KI07

19.99лв. 33.99лв.

-42%
Нашийник против кучешки лай и виене с 7 нива на чувствителност- KI09
Нашийник против кучешки лай и виене с 7 нива на чувствителност- KI09

Описание: Нашийникът против кучешки лай и виене от е иновативно решение, предназначено да помогне н..

Код на продукта:KI09

99.99лв. 172.99лв.

Уоки Токи електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 1000м - KI14 KI15
Уоки Токи електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 1000м - KI14 KI15

Уоки Токи електронен нашийник за дресировка на куче с обхват 1000м:Видео  Този тип нашийни..

Код на продукта:KI14 / KI15

124.99лв. 173.99лв.

-40%
Водоустойчив електронен анти лай нашийник със стилен дизайн - KI21
Водоустойчив електронен анти лай нашийник със стилен дизайн - KI21

Описание на електронен нашийник:Описание:Нов модел със стилен дизайн, който може да се приеме като ..

Код на продукта:KI21

59.99лв. 99.99лв.

Електронните нашийници за обучение на кучета все още са оспорван метод на дресиране. Те работят чрез електрически импулси или по друг начин казано, ток. Негативно мнение за устройството обаче имат само хора, които не са запознати с него и никога не са го използвали. С този тип дресировъчни каишки можете да помогнете на домашния си любимец да разбере по-бързо и лесно какво се изисква от него. В онлайн магазина на Sellzone.bg сме ви подбрали марки с доказани качество на супер цени. Приложението на електронните нашийници е изключително широко и могат да ви помогнат за решаването на много поведенчески проблеми.

Защо са необходими електронните нашийници? 

Електронният нашийник помага да контролирате кучето си в моменти, в които нямате възможност за физически контакт или друг начин на “скарване”. В ситуация, в която кучето ви се разхожда свободно и намира нещо за ядене на улицата, а вие сте далече, за да реагирате, то само с едно натискане на бутона можете да пуснете лек ток на кучето, който да му покаже, че това, което прави не е позволено. Да, импулсът няма да е приятен за кучето, но единственото, което може да предизвика е дискомфорт до лека болка, което е неизбежно при обучението. Добре е да използвате такъв тип устройство под наблюдението на професионален дресьор на кучета поне в началото, докато се научите правилно да работите с него. 

При какви проблеми могат да бъдат полезни електронните нашийници?

Има различни поведенчески проблеми, при които такъв тип устройство би било полезно. Нека ги разгледаме, за да ви помогнем да прецените дали имате нужда от този уред за възпитанието на вашият домашен любимец:

  1. Непрекъснат лай или виене – без значение дали лае в домашни условия, когато е само или пък по различни обекти по време на разходка, електронния нашийник е най-доброто и лесно решение за решаване на този проблем. Има модели, които се активират от вибрациите, вследствие на лаенето, което означава, че вашето присъствие не е необходимо и животното ще бъде контролирано дори когато е само. Важно е преди да оставяте животното само с уреда да сте наясно за начина, по който той влияе на животното, така че не прибързвайте.

  2. Ядене на храна от земята – това е един от най-опасните и вредни навици на домашните ни любимци. За жалост има много недобронамерени хора, които хвърлят различни отрови, топчета кайма пълни с игли, хляб с антифриз и други опасни субстанции, които могат да костват здравето или дори живота на животното. Точно за това е изключително важно да го научите, че това е строго забранено поведение от негова страна.

  3. Контрол на агресията – това е изключително специфичен проблем и е най-добре за неговото решаване да се обърнете към специалист по обучаване на кучета. В някой конкретни случаи използването на електронен нашийник може да бъде противопоказно и задължително употребата на устройството трябва да се извършва под наблюдението на професионалист.

  4. Контрол на бягството – това също е доста често срещан проблем, който особено много засяга мъжките животни по време на периодите на разгонване. Инстинкт на мъжките е да тръгнат в търсене на разгонената женска, чиято миризма току що са усетили. Чрез електронния нашийник можете да подадете сигнал на животното, който да го върне обратно при вас или в неговата си територия, от която е избягал.

Различните устройства имат различен обхват и сила на действие. Чрез телетакт електропастири прикрепени от вътрешната страна на електронния нашийник причиняват на кучето неприятно усещане, което му показва, че върши нещо забранено. Преди закупуването на такъв тип уред е добре да се посъветвате с опитен дресьор на кучета.

Виж повече Виж по-малко
Каишките за кучета са електронни устройства, използвани за обучение и контрол на поведението. Те предлагат различни стимули като лек ток, звукови сигнали или вибрации, за да предотвратят нежеланото действие като лаене, бягство или агресия.

За да изберете правилния размер на електронен нашийник за вашето куче, трябва да измерите обиколката на врата му и да вземете нашийник, който е малко по-широк, за да бъде носен комфортно и безопасно.

Електронните нашийници за кучета имат различен обхват и сила на действие. Обикновено се измерва в метри. Този обхват варира в зависимост от модела и производителя, но обикновено е достатъчно голям, за да осигури контрол дори на открито или в големи оградени пространства.

Електронните каишки за кучета са ефективен инструмент за обучение и контрол на поведението. Те помагат при дресировката, предотвратяват нежелано лаене и агресивно поведение, както и предоставят контрол в случай на бягство. Важно е да се използват правилно и съобразено с нуждите и комфорта на животното.