Disa клапи

ФИЛТЪР
-11%
DISA клапа за BMW
DISA клапа за BMW

DISA Valve Въздух Диса Клапа Колектор BMW: Чисто нов Диса клапан за BMW E60 E61 E63 E64 E65 E81 Е..

Код на продукта:DB07

199.99лв. 227.00лв.

-7%
DISA клапа за BMW E60 E90 E91 E93
DISA клапа за BMW E60 E90 E91 E93

Клапа DISA ДИСА колектор BMW E60 E90 E91 E93: Чисто нов Диса клапан за BMW E60 E61 E63 E64 E65 E8..

Код на продукта:DB03

204.99лв. 221.00лв.

-15%
ДИСА клапа за BMW E60 E90 E91 E92
ДИСА клапа за BMW E60 E90 E91 E92

Клапа DISA ДИСА колектор BMW E60 E90 E91 E92: Чисто нов Диса клапан за BMW E60 E61 E63 E64 E65 E8..

Код на продукта:DB02

186.99лв. 221.00лв.

Клапан Клапа DISA ДИСА Входящ Колектор BMW E46 E39 E60 БМВ Е46 Е39 Е60
Клапан Клапа DISA ДИСА Входящ Колектор BMW E46 E39 E60 БМВ Е46 Е39 Е60

Клапа DISA ДИСА Входящ Колектор BMW E46 E39 E60: DISA клапан за BMW, регулира въздуха който постъ..

Код на продукта:DB07 | DB70

На цена от 199.99лв.

Диса клапите представляват система, която се използва във всмукателните колектори на двигателите на BMW за регулиране на въздух. Работата на диса клапите увеличава мощността при някои автомобили. За техния монтаж е важно да се доверите на специалисти. В онлайн магазин Sellzone.bg ще намерите модели за E60, E90, E91, E93 и други. 

Очаквайте добри цени и гарантирано качество на всички артикули за коли закупени от нас.

Общи принципи на работата на диса клапите 

Когато двигателят работи, въздухът навлиза в цилиндрите според ходовете на всмукване и изпускане, които имат определена честота. Това неравномерно движение на въздушния поток създава трептения с върхове и спадове на налягането. Логично е да се предположи, че ако вибрациите на въздуха са съгласувани с времето за отваряне и затваряне на всмукателните клапани, е възможно да се постигне по-добро пълнене на цилиндрите с въздух. Това предизвиква ефект на усилване, който от своя страна увеличава разхода на гориво, като по този начин увеличава мощността на двигателя. За регулиране на параметрите на флуктуациите на въздушния поток се използва метод за промяна на дължината на всмукателните тръбопроводи чрез блокирането им при различни режими на работа на двигателя с помощта на амортисьор. 

Как влияят диса клапите на въртящия момент? 

За да реализират идеята за регулиране на параметрите на флуктуациите на въздушния поток, инженерите на BMW са използвали отделни тръбопроводи с променливо сечение с възможност за бързо превключване между тях. В зависимост от вида, който използвате, можете постигате регулиране на въртящия момент на двигателя:

  1. Дълги тръбопроводи – или по друг начин казано тръбопроводи с малко напречно сечение. Те позволяват да увеличите въртящия момент при средни обороти на двигателя.

  2. Къси тръби – тръбите с голямо напречно сечение увеличават въртящия момент при високи обороти на двигателя.
    По този начин, за да се постигне равномерна стойност на въртящия момент при средни и високи обороти на двигателя, е необходимо да се осигурят дълги и тесни тръбопроводи при средни скорости и къси и широки тръбопроводи при по-високи скорости. Това се постига чрез амортисьор, който разделя двете секции на тръбопровода при средни скорости, като по този начин ги свързва в един дълъг канал. Отваряйки ги, той ги комбинира в един къс канал при високите скорости.

Как да разберете, че имате диса клапи за смяна

Признаците на изгорени диса клапи могат да бъдат както прекомерно тресене на двигателя, така и сив до черен дим излизащ от ауспуха. При продължителна работа на двигателя с изгорял клапан резултата неимоверно е и увеличаване на разхода на гориво. Това означава неизправност на един цилиндър, която се характеризира със загуба на мощност, появата на вибрации и изстрели в изпускателната тръба. Но тези признаци на изгоряла диса клапа понякога са двусмислени. Димът от ауспуха може да бъде и в случай на увреждане на някое от буталата на автомобила. Но има отличителна черта, която ще ви помогне по-лесно да установите точния проблем - цветът на дима е сив, а свещта е покрита с масло, което е свързано с разграждането на буталото. В случай на прегаряне свещта остава суха. Ако не сте сигурни откъде точно идва проблема е най-добре да се доверите на специалисти, които по-лесно и бързо ще установят каква точно е ситуацията с вашият автомобил. Смяната на диса клапи най-лесно ще се извърши от механик, така че не се двоумете да се допитате до такъв и да отстраните проблема възможно най-лесно и бързо.

Виж повече Виж по-малко