Pages IconКатегории

Снегоходки и котки

ФИЛТЪР
Преодоляването на заснежени участъци и големи преспи от сняг вече не е трудност, благодарение на специалните снегоходки. Поставят се върху обувките и предпазват от потъване в дълбокия сняг при придвижване. Изработени са от леки материали като пластмаса или синтетични влакна. Снегоходките са идеални за използване при разходки по равнинни терени, гори или полета, както и за планински или алпийски туризъм. Важно е да се избере правилният размер, който отговаря на теглото и размера на краката.
-58%
Висок клас туристически ледоходки ,,котки" за катерене 12Т - ZU48
Висок клас туристически ледоходки ,,котки" за катерене 12Т - ZU48

Туристически котки за обувки за катерене 12Т: Най-висок клас туристически „Котки“ / Ледоходки под..

Код на продукта:ZU48

79.99лв. 191.99лв.

Висок клас туристически универсални котки за лед за катерене - ZU46/ZU47/ZU54
Висок клас туристически универсални котки за лед за катерене - ZU46/ZU47/ZU54

Висок клас туристически котки за катерене: Висок клас туристически „Котки“ / Ледоходки подходящи ..

Код на продукта:ZU46/ZU47/ZU54

34.99лв. 61.99лв.

Два цвята туристически котки за лед за катерене - ZU44 ZU45
Два цвята туристически котки за лед за катерене - ZU44 ZU45

Туристически котки за катерене: Универсални туристически „Котки“ / Ледоходки подходящи за различн..

Код на продукта:ZU44/ZU45

22.99лв. 48.99лв.

Преодоляването на заснежените участъци и големите преспи от сняг вече не е най-трудната задача, тъй като се предлагат специални допълнения за краката. Те не позволяват потъване в снега, докато се движите по повърхността му, благодарение на специалните снегоходки.

За какво се използват снегоходките?

Представляват допълнителни аксесоари, които се поставят върху обувките и предназначението им е да не позволят потъване в дълбокия сняг при придвижване по него. Това е възможно, благодарение на по-голямата площ, която обхващат при стъпване и равномерното разпределяне на тежестта ви върху снега. За надеждното им прикрепване към обувките са предвидени специални механизми, за да няма опасност от откопчаване. Съвременните снегоходки предимно са изработени от пластмаса, лек метал или други синтетични материали.

Съществуват и така наречените котки за катерене или за придвижване по лед и твърд сняг. Те са с остри шипове отдолу и отново се прикрепват към туристическите обувки. Подходящи са за носене в планината и са надеждни против подхлъзване и падане. Съществуват планински и алпийски модели за преодоляване на различни природни условия през зимата.

Къде могат да се носят?

Съществуват различни видове снегоходки, спрямо предназначението им за носене:

Има ли разлика между мъжките и женските модели?

Колкото и еднакви да изглеждат, снегоходките за мъже и жени се различават по своята дължина – дамските варианти обикновено са по-къси от мъжките, поради по-ниското тегло на нежния пол. Ширината е друг фактор, отличаващ двата вида – дамските са по-тесните, поради по-късите крачки на жената от тези на мъжа. Връзките за фиксиране върху краката при женските модели са по-къси от тези при мъжките, отново поради разликата в размера на краката, която е в полза на мъжа.

Съществуват и детски снегоходки, които са лесни за разпознаване поради значително по-компактните им размери.

Какви са нюансите в избора?

Когато дойде моментът за избор на подходящите снегоходки, важно е да се определи целта и условията при използване. Спрямо описаните по-горе особености ще ви бъде значително по-лесно да ги определите. На следващо място трябва да вземете под внимание пола на човека, който ще ги носи и съответно да се съобразите и с теглото на тези аксесоари. При продължително носене трябва да са леки и дълготрайни.

Изключително важно условие при избора на снегоходки е правилният подбор спрямо теглото, в което влиза това на потребителя, неговия багаж и екипировката. Средните показатели са от 80 до 140 кг.

Можете да разберете, че изборът ви е подходящ, ако лесно използвате механизмите за прикрепване, не изпитвате натиск и притискане на крака при обуване и придвижване. Това е особено наложително, дори и след продължително ходене. При подбора на тегло е за предпочитане малко по-големият показател за максимално натоварване от собственото ви тегло, което ще е предимство при бъдещо напълняване и увеличаване на телесното тегло или носенето на по-тежък багаж.

При трудности в избора или нужда от отговори на допълнителни въпроси, свържете се с наш сътрудник. Продуктовият ни онлайн каталог предлага евтини туристически аксесоари на достъпни цени и с прилично качество на доказалите се в световен мащаб марки.

Виж повече Виж по-малко
Снегоходките са проектирани така че да улеснят придвижването по лед и сняг. Те разполагат със специални гумени вериги или широки гуми, които предоставят отлично сцепление и устойчивост на хлъзгане. Снегоходките са особено полезни при преминаване през дълбок сняг, заледени терени и неравности, където обикновените превозни средства трудно се справят.

В Sellzone предлагаме различни размери на ледоходки, които отговарят на нуждите на различни потребители. Размерите варират в зависимост от производителя и модела на ледоходката. На конкретния продукт ще намерите подробна информация за размерите, включително дължина, ширина и височина на всяка ледоходка.

За да запазите снегоходките в добро състояние и да гарантирате тяхната дълготрайност е важно да извършвате редовна поддръжка и почистване след употреба. Препоръчваме ви да измивате снегоходките с вода и мек сапун, за да премахнете мръсотията и солта.

Ако имате нужда от допълнителна информация при избора на туристически котки, можете да се свържете с нас чрез телефон, електронна поща или да използвате нашия онлайн формуляр за контакт. Нашият екип ще ви помогне с консултации и отговори на вашите въпроси.

Снегоходки и котки - Отзиви от клиенти

Висок клас туристически универсални котки за лед за катерене - ZU46/ZU47/ZU54

Донка

Отговарят на снимките и описанието. Доволна!

Висок клас туристически ледоходки ,,котки" за катерене 12Т - ZU48