Pages IconКатегории

Дрегери за алкохол

ФИЛТЪР

Дрегерите са уреди, които помагат на шофьорите да определят дали в кръвта им има останал алкохол и дали могат да шофират според законовите изисквания. В Sellzone.bg предлагаме различни видове портативни дигитални дрегери, които са с високо качество и на евтини цени. Те се класифицират на полупроводникови и електрохимични, като всеки тип има своите предимства и недостатъци. Полупроводниковите са по-достъпни, но по-чувствителни към външни фактори, докато електрохимичните са по-точни и издръжливи. Всички модели имат дисплей, който показва точните промили алкохол в кръвта, както и звукова индикация.

-62%
Алкохолен дигитален тестер - D04
Алкохолен дигитален тестер - D04

Дрегер за алкохол: Лесен начин да анализирате нивата на алкохол в организма Ви, по всяко време и ..

Код на продукта:D04

27.99лв. 73.99лв.

-62%
Дрегер за алкохол - D03
Дрегер за алкохол - D03

Тестер за алкохол: Лесен начин да анализирате нивата на алкохол в организма Ви, по всяко време и ..

Код на продукта:D03

29.99лв. 79.99лв.

-52%
Мини дигитален дрегер за алкохол - D14
Мини дигитален дрегер за алкохол - D14

Тестер за алкохол с LCD дисплей Цифров:Това е дигитален тестер за анализ на алкохол в издишания въз..

Код на продукта:D14

19.99лв. 41.99лв.

-40%
Презареждаем дигитален дрегер за алкохол - D15
Презареждаем дигитален дрегер за алкохол - D15

Преносим тестер за алкохол в издишания въздух, с цифров дисплей.Спецификация:Модел: EEK310Време за ..

Код на продукта:D15

59.99лв. 99.99лв.

В живота на шофьорите понякога се случват ситуации, в които на следващия ден след употреба на алкохол трябва да седнат зад волана и да шофират. Тук обаче идва и въпросът как да разберете дали можете да карате според законовите изисквания. Дори и да се чувствате нормално, това не ви гарантира, че в кръвта ви няма останал алкохол. В този случай на помощ идват дрегерите. 

Този тип техника има специални сензори, чрез които след вашето издишване в устройството, може да даде точен отговор дали можете да шофирате или имате нужда от още почивка. В онлайн магазина ни Sellzone.bg има различни марки портативни, дигитални дрегери с високо качество и на невероятни цени. 

Видове дрегери

Има няколко начина за класифициране на дрегерите. Според вида на техния сензор те се делят на полупроводникови и електрохимични:

  1. Полупроводникови дрегери – за този вид тестери измервателният уред е сензор, обикновено направен от калаен оксид. След включване се загрява до висока температура. Ако във въздуха има пари от етанол, те изгарят върху повърхността на сензора, увеличавайки неговата проводимост. Устройството улавя промените и изчислява съдържанието на алкохол в кръвта. Предимството на този тип дрегери е в опростения дизайн и ниската цена. За основен недостатък се смята високата му чувствителност към външни фактори. Резултатът от измерването може да бъде повлиян от употребата на определени продукти като например пушене на цигара преди изследването или наличието на амоняк, сероводород и други примеси във въздуха. Животът на полупроводниковия дрегер също не е твърде дълъг, той е програмиран за средно около 300 измервания. След това дрегерът трябва да бъде калибриран самостоятелно или в сервиз, или сензорът в него да бъде сменен.

  2. Електрохимичните алкотестери – ролята на сензор в тях играе анод, покрит с катализатор. При навлизането на пари от етанол върху него започва химическа реакция с освобождаване на свободни електрони, които се улавят от анализатора. Такова устройство има висока степен на точност. То не реагира на други примеси и е оборудвано с помпа, която ви позволява да получите въздух от дълбочината на белите ви дробове. Електрохимичните алкотестери са надеждни, издръжливи и могат да направят до 1000 измервания без калибриране. Вярно е, че цената на такива дрегери е много по-висока от тази на полупроводниковите аналози. 

Дрегерите се делят също на контактни и безконтактни. Безконтактните устройства се приближава на 2 см от устните и трябва вашият дъх да бъде насочен към специален отвор. Уредът е хигиеничен, но вятър и силни миризми, както и други външни фактори могат да повлияят на неговата точност. Контактните дрегери от своя страна се използват с мущук – малка, сменяема пластмасова дюза. За да бъде извършена проверката, трябва да обвието устни плътно около него и да издишате въздуха. Този метод е по-точен и намалява риска от чужди примеси в крайния резултат. Много контактни дрегери се продават в комплект с няколко мущука.

Дрегери с или без дисплей

Друг начин за класифициране на тези устройства е наличието или липсата на дисплей. Устройствата без дисплей са най-простите и малки модели. Те показват резултатите от анализа с помощта на три светодиода. Зелената светлина показва липсата на алкохол в кръвта, жълтата предупреждава за наличието на малко алкохол в кръвта, а червената съответно показва тежка интоксикация. По-информативни, разбира се, са дрегерите с дисплей, който показва точните промили алкохол в кръвта. 

Виж повече Виж по-малко
За да изберете правилния дрегер, трябва да определите колко често ще го използвате. Важно е да разберете конкретните рискове във вашата област на работа или среда и да изберете дрегер със съответните сензори. Ние в SellZone.bg предлагаме разнообразие от модели, готови да отговорят на вашите изисквания.

За точни измервания с дрегера, трябва да следвате инструкциите на производителя и ако е нужно да го настроите. Използвайте го според предназначението му, следете батерията и го поддържайте в добро състояние. Не забравяйте да проверявате редовно сензорите и да ги подменяте, когато е необходимо.

Продължителността на живот на дрегерите зависи от модела, качеството на изработка и начина на използване. Правилната поддръжка и редовната проверка на сензорите могат да удължат живота на вашите дрегери. Трябва да се използват в съответствие с указанията на производителя.

За да гарантирате дълготраен живот на дрегера, го дръжте на сухо и прохладно място, далеч от прекомерна топлина, влага или вредни химикали. Запазете го в оригиналната опаковка или в специален калъф, за да го предпазите от физически увреждания. Редовната проверка на състоянието му е също важна, за да сте сигурни, че ще бъде готов за работа при нужда.

Дрегери за алкохол - Отзиви от клиенти

Презареждаем дигитален дрегер за алкохол - D15

Илия Христов

Много е компактен и върши работа

Мини дигитален дрегер за алкохол - D14
Алкохолен дигитален тестер - D04

Albena Karagenova

Чудесен дрегер

Дрегер за алкохол - D03

Гюлян Хюсеин

Дрегера върши работа.