Pages IconКатегории

Лампи за растения

ФИЛТЪР

Фитолампите са изключително важни за отглеждането на разсад, особено през зимните месеци, когато светлината е недостатъчна. Те са снабдени със специфичен светлинен спектър, който подпомага покълването и укрепването на растенията. В Sellzone.bg предлагаме разнообразие от качествени фитолампи. При избора на подходящо ЛЕД осветление за растения, е важно да се вземе предвид зоната на осветление и цветът на светлината, като червено-сините светлини са най-подходящи. Разстоянието между лампата и растенията, както и продължителността на осветление са също важни аспекти, които трябва да се спазват, за да се гарантира правилният растеж на растенията.

Два модела фито лампа за бърз растеж на растения - PL01 PL02
Два модела фито лампа за бърз растеж на растения - PL01 PL02

Фито лампа за бърз растеж на растения: Лампа за растеж на растения, лампата е подходяща за всякак..

Код на продукта:PL01 / PL02

43.99лв. 84.99лв.

-48%
Фито лампа за бърз растеж на растения - PL03
Фито лампа за бърз растеж на растения - PL03

Описание: Фито лампата за бърз растеж на растения е перфектното решение за всички любители на гради..

Код на продукта:PL03

51.99лв. 99.99лв.

-36%
LED лампа за бърз растеж на растения - PL04
LED лампа за бърз растеж на растения - PL04

 Лампа за бърз разстеж:Лампата за бърз растеж на растения с модел P30 е с мощност 50W и пълен ..

Код на продукта:PL04

34.99лв. 54.99лв.

-50%
LED лампа тип пчела за растеж на растения - PL06
LED лампа тип пчела за растеж на растения - PL06

LED лампа със 66 светодиода за растеж:Описание:100% чисто нов и високо качество.Осветление за о..

Код на продукта:PL06

24.99лв. 49.99лв.

-58%
Лед лампа с червена светлина за бърз растеж на растения - PL07
Лед лампа с червена светлина за бърз растеж на растения - PL07

Лед лампа с 48 ефективни светодиода:Лампа за бърз растеж на растения: Тази LED лампа има светли..

Код на продукта:PL07

24.99лв. 59.99лв.

-50%
Мини кръгла лампа за бърз растеж на растения - PL05
Мини кръгла лампа за бърз растеж на растения - PL05

Лампа за растежОписание:100% чисто нов и високо качество.Осветление за отглеждане на растения: Освет..

Код на продукта:PL05

24.99лв. 49.99лв.

-33%
Нагревателна подложка за разсад на разстения с дигитален контрол на температурата 25 x 52 см - PL08
Нагревателна подложка за разсад на разстения с дигитален контрол на температурата 25 x 52 см - PL08

Описание: Задайте основата на успешен градинарски проект с нашата иновативна нагревателна подложка,..

Код на продукта:PL08

49.99лв. 74.99лв.

-37%
Подгряваща подложка за разсад на растения 25/50CM водоустойчива - PL09
Подгряваща подложка за разсад на растения 25/50CM водоустойчива - PL09

Описание: Представяме ви иновативната подгряваща подложка, идеална за старт на вашата градина и раз..

Код на продукта:PL09

29.99лв. 47.99лв.

Семената започват да покълват между края на зимата и началото на пролетта. Точно тогава дните не са достатъчно дълги, за да може посятите разсади да покълнат самостоятелно и без допълнителни източници на светлина. Фитолампите са най-използваната техника за изкуствено осветление. Те са изключително важни за доброто отглеждане на вашите растения. Използват се както в затворени помещения, така и в градини и оранжерии. Имайте предвид, че не всички разсади се нуждаят от еднакво количество светлина. Всяко растение си има свои собствени предпочитания колко часа осветление са му нужни. В онлайн магазин Sellzone.bg можете да намерите подбрани марки фитолампи с високо качество и, разбира се, на достъпни за всеки цени. 

Как работят лампите за растения?

Лампите за растения имат различен от конвенционалните модели спектър на излъчване. Фитолампите отделят малко топлина и много светлина. Те не могат напълно да заменят слънцето, но в по-облачни дни или в по-тъмни помещения се налага тяхната употреба. Освен че помагат на разсада да поникне, благодарение на изкуственото осветление той укрепва. При обикновена светлина насажденията ще пораснат, но няма да наберат достатъчно сила. В резултат на това стъблата ще бъдат крехки и лесно чупливи. Ултравиолетовото осветление не позволява на кълновете да пораснат много на височина и точно това им помага да се развият правилно и постепенно.

Изберете правилната фитолампа

Ако сте решили да закупите допълнителна лампа за отглеждането на вашите растения, ето малко полезна информация, която ще ви помогне в избора на правилния за вас уред.

  1. Каква зона може да бъде осветена от лед фитолампа – от това, както и броя на вашите кълнове, зависи колко броя устройства трябва да закупите. Понякога за по-голяма площ е по-изгодно да вземете един осветителен панел или модел с повече крушки, отколкото няколко малки.

  2. Какъв цвят светлина излъчва фитолампата – опитните градинари съветват да използвате фитолампа с червено-син цвят светлини. Жълтото и зеленото не влияят на растежа и развитието на растението ви. 

  3. Колко време можем да използваме фитолампата – обикновено лампите за растения могат да ни служат вярно повече от година. След това може да ви се наложи подмяна.

Правилно позициониране на лампите за растения

Важно е да поставите лампата за растения, така че да не изгори вашия разсад. Според опитните агрономи, лед лампата трябва да е на разстояние от 25 см от листата. За луминисцентните лампи с UV лъчи това разстояние е 20-30 см в зависимост от етапа на растеж и вида на растението. Ако цветята и разсадът не са на перваза на прозореца, а в задната част на стаята (или дори в стая без прозорци), трябва да поставите пълно осветление, а не слаба лампа. Няколко устройства, в зависимост от броя на растенията, се поставят на височина 60-70 см от насажденията. Ако растенията са на светлина около 12 часа на ден, то тогава нямате нужда от допълнително осветление. Не забравяйте преди да изберете подходящата за вашето растение фитолампа да прочетете повече за условията, от които то има нужда, тъй като понякога те са различни. Зеленчуковите култури например се нуждаят от дълъг ден. В този случай имате нужда от около 14-17 светли часа на денонощие. На някои растения обаче стигат и 9-10. Такъв зеленчук е пиперът. На краставиците са им нужни 13-15 часа осветление. Зелето и доматите също обичат много светлината и се нуждаят от цели 17 светли часа.

Друго важно правило е да не забравяте да изключвате осветлението за дълъг период от време, тъй като за насажденията е важно редуването на ден и нощ. Все пак всичко зависи и от фазата на растеж и вида на растението, така че се информирайте за тези подробности преди закупуването на лампа.

Виж повече Виж по-малко
Фитолампите за растения функционират чрез излъчване на специална светлина, която помага за фотосинтезата и растежа на растенията. Тези лампи отделят малко топлина и много светлина, като могат да работят при различни температурни условия.

За да изберете подходяща фитолампа, трябва да се съобразите с нуждите на отглежданите от вас растения. Важно е да определите какъв тип растения ще отглеждате, както и каква зона ще бъде осветявана. Различни лампи предлагат различен интензитет и цвят на светлините.

Монтажът на лампите за растения е много лесен. Лампите и устройствата за растения идват със специални куки, въртящи се клеми или други монтажни приспособления, които позволяват лесно поставяне и фиксиране на лампите в желаната позиция. Някои устройства също така предлагат регулируеми дължини на кабелите, които улесняват монтажа.

Лампите за растения трябва да бъдат поставени в близост до растенията, за да осигурят достатъчно светлина за фотосинтезата. Нужно е да са на подходящо разстояние, където светлината може да покрива целия растежен обхват на растенията. Различните растения могат да изискват различни нива на светлина, затова е важно да се консултирате с информацията, предоставена от производителя или наш специалист.

Лампи за растения - Отзиви от клиенти

Лед лампа с червена светлина за бърз растеж на растения - PL07

Валерия Петева

За втори път поръчвам, понеже много ми хареса този модел. Много е лесна за употреба и според мен е ефективна. Препоръчвам!

Два модела фито лампа за бърз растеж на растения - PL01 PL02