Вакуум машини за дома

ФИЛТЪР
-60%
Машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D44
Машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D44

Вакуумираща Машина Вакуум Вакуумиране Вакум: Уред за вакуумиране на хранителни продукти. Н..

Код на продукта:D44

35.99лв. 89.99лв.

-51%
Машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D45
Машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D45

Вакуумираща Машина Вакуум Храна Вакуумиране: Уред за вакуумиране на хранителни продукти. Н..

Код на продукта:D45

33.99лв. 69.99лв.

Релефни вакуум торби и ролки за вакуумиране на храна - D46-D53
Релефни вакуум торби и ролки за вакуумиране на храна - D46-D53

Релефни вакуум торби и ролки за вакуумиране на храна:*Всички пликове са по 100 броя в пакет! Реле..

Код на продукта:D46/ D47 / D48 / D49 / D50 / D51 / D52 / D53

На цена от 15.99лв.

Вече все повече домакинства се възползват от ползите от вакуум машините за опаковане на храна. Подобни пакетиращи уреди отдавна не са предназначени само за професионални кухни и все по-често намират своето приложение в домашни условия. С помощта на подобна техника бързо и лесно ще можете да опаковате своята храна. В онлайн магазина ни Sellzone.bg ще намерите различни опаковъчни електроуреди, които ще ви улеснят много в домакинството. Нужни ще ви бъдат още: пликове, фолио торби, както и ролки, които също ще откриете в сайта ни. Разгледайте различните марки вакуум машини, които предлагаме и заложете на качество и добри цени.

Защо да купите вакуум машина?

Вакуум машините биха били полезни за всяко домакинство и се използват все по-често. Те не просто удължават годността на продуктите, които купувате и ползвате, но и ви спестяват доста пари. Ето с какво още може да ви помогне този уред:


  1. Удължаване на срока на годност на храната – тъй като продуктът не е изложен на действието на кислорода във въздуха, размножаването на бактерии в него се забавя. Продуктите запазват естествения си вкус и мирис за дълго време. Срокът на годност в хладилника се увеличава поне 2-3 пъти.

  2. Поддържане на продуктите свежи – продуктите, опаковани с вакуум машината не изветряват и не изсъхват. Те практически не променят по никакъв начин вида, в който сте ги запечатали, затова вакуумирането е толкова важно при съхранение на месни деликатеси, студени меса, сирена, сладкарски изделия, плодове и билки. Неслучайно в магазините се използват най-прозрачните филмови и фолийни субстрати за повишаване на добрия външен вид на продукта.

  3. Защита срещу смесване на миризми – по време на съхранение много продукти могат да загубят аромата си или да абсорбират миризмите на други продукти. Този тип опаковане ще попречи това да се случи.

  4. Защита от влага – вакуум машината ви позволява да поддържате продуктите сухи. Точно затова често се използват за пакетиране на тестени изделия, брашно, захар, фруктоза и други продукти, които лесно се навлажняват. 

  5. Нежно замразяване на плодове – ако замразите плодове след опаковането им, то тогава техните влакна няма да замръзнат и ще запазят по-привлекателен външен вид до момента на употреба.

  6. Защита от насекоми – създаването на непроницаема бариера за малките буболечки е много трудно, но запечатването с вакуум машина ще ви помогне за решението и на този проблем.

  7. Мариноване – пликът е отличен за предварително мариноване на месо.  

Начин на употреба на вакуум машините

Този уред е изключително лесен за употреба и едва ли би затруднил някого. За да опаковате даден продукт, първо, трябва да поставите дясната страна на опаковката вътре в механизма, да затворите капака на устройството и да го фиксирате. След това трябва да изберете желаната от вас оперативна функция и да активирате чрез стартовия бутон. Най-напред ще заработи помпата на устройството и ще помогне за изпомпването на излишния въздух от торбата, така че продуктите да запазят качествата си за дълъг период на съхранение. Ще започне да работи уплътнителят и ще запечата опаковката за съхранение, така че излишния въздух да не навлиза в нея. Уплътнителят може да се използва и отделно без да се включва помпата. Подобна функция може да бъде полезна, ако трябва да се направи друг шев върху опаковката. За по-голяма ефективност е добре да се използват релефни торби, които не позволяват на въздушните молекули да преминават и да нарушават процеса на запечатване. Преди употреба на устройството не забравяйте да прочетете инструкциите за употреба на конкретния модел, който сте избрали.


Виж повече Виж по-малко