Pages IconКатегории

Домашни вакуум машини

ФИЛТЪР
-52%
Машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D44
Машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D44

Описание:Машината за вакуумиране на храна е необходима за запазване на свежестта на храната за по-дъ..

Код на продукта:D44

35.99лв. 74.99лв.

Релефни вакуум торби и ролки за вакуумиране на храна - D46-D53
Релефни вакуум торби и ролки за вакуумиране на храна - D46-D53

Открийте революцията в съхранението на храна с релефни вакуум торби и ролки за вакуумиране от серият..

Код на продукта:D46/ D47 / D48 / D49 / D50 / D51 / D52 / D53

7.99лв. 22.99лв.

-52%
Черна машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D45
Черна машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D45

Вакуумираща Машина Вакуум Храна Вакуумиране: Вакуум машината за храна D45 е идеалното решение за ..

Код на продукта:D45

33.99лв. 71.99лв.

-54%
Aвтоматична вакуум машина за храна с 10 бр. пликове – D97
Aвтоматична вакуум машина за храна с 10 бр. пликове – D97

Автоматичната вакуумна машина за храна D97 е незаменим помощник в кухнята, който ви позволява да с..

Код на продукта:D97

27.99лв. 61.99лв.

Релефни пликове за вакуум машина за храна 100 броя – DD36-40
Релефни пликове за вакуум машина за храна 100 броя – DD36-40

Релефните пликове за вакуум машина за храна са специално проектирани, за да осигурят най-добрата за..

Код на продукта:DD36 / DD37 / DD38 / DD39 / DD40

13.99лв. 29.99лв.

Вече все повече домакинства се възползват от ползите от вакуум машините за опаковане на храна. Подобни пакетиращи уреди отдавна не са предназначени само за професионални кухни и все по-често намират своето приложение в домашни условия. С помощта на подобна техника бързо и лесно ще можете да опаковате своята храна. В онлайн магазина ни Sellzone.bg ще намерите различни опаковъчни електроуреди, които ще ви улеснят много в домакинството. Нужни ще ви бъдат още: пликове, фолио торби, както и ролки, които също ще откриете в сайта ни. Разгледайте различните марки вакуум машини, които предлагаме и заложете на качество и добри цени.

Защо да купите вакуум машина?

Вакуум машините биха били полезни за всяко домакинство и се използват все по-често. Те не просто удължават годността на продуктите, които купувате и ползвате, но и ви спестяват доста пари. Ето с какво още може да ви помогне този уред:


  1. Удължаване на срока на годност на храната – тъй като продуктът не е изложен на действието на кислорода във въздуха, размножаването на бактерии в него се забавя. Продуктите запазват естествения си вкус и мирис за дълго време. Срокът на годност в хладилника се увеличава поне 2-3 пъти.

  2. Поддържане на продуктите свежи – продуктите, опаковани с вакуум машината не изветряват и не изсъхват. Те практически не променят по никакъв начин вида, в който сте ги запечатали, затова вакуумирането е толкова важно при съхранение на месни деликатеси, студени меса, сирена, сладкарски изделия, плодове и билки. Неслучайно в магазините се използват най-прозрачните филмови и фолийни субстрати за повишаване на добрия външен вид на продукта.

  3. Защита срещу смесване на миризми – по време на съхранение много продукти могат да загубят аромата си или да абсорбират миризмите на други продукти. Този тип опаковане ще попречи това да се случи.

  4. Защита от влага – вакуум машината ви позволява да поддържате продуктите сухи. Точно затова често се използват за пакетиране на тестени изделия, брашно, захар, фруктоза и други продукти, които лесно се навлажняват. 

  5. Нежно замразяване на плодове – ако замразите плодове след опаковането им, то тогава техните влакна няма да замръзнат и ще запазят по-привлекателен външен вид до момента на употреба.

  6. Защита от насекоми – създаването на непроницаема бариера за малките буболечки е много трудно, но запечатването с вакуум машина ще ви помогне за решението и на този проблем.

  7. Мариноване – пликът е отличен за предварително мариноване на месо.  

Начин на употреба на вакуум машините

Този уред е изключително лесен за употреба и едва ли би затруднил някого. За да опаковате даден продукт, първо, трябва да поставите дясната страна на опаковката вътре в механизма, да затворите капака на устройството и да го фиксирате. След това трябва да изберете желаната от вас оперативна функция и да активирате чрез стартовия бутон. Най-напред ще заработи помпата на устройството и ще помогне за изпомпването на излишния въздух от торбата, така че продуктите да запазят качествата си за дълъг период на съхранение. Ще започне да работи уплътнителят и ще запечата опаковката за съхранение, така че излишния въздух да не навлиза в нея. Уплътнителят може да се използва и отделно без да се включва помпата. Подобна функция може да бъде полезна, ако трябва да се направи друг шев върху опаковката. За по-голяма ефективност е добре да се използват релефни торби, които не позволяват на въздушните молекули да преминават и да нарушават процеса на запечатване. Преди употреба на устройството не забравяйте да прочетете инструкциите за употреба на конкретния модел, който сте избрали.


Виж повече Виж по-малко
При избора на вакуумни торби или ролки за използване с вакуум машината е важно да вземете предвид размера и формата на хранителните продукти, които ще вакуумирате. Изберете торби или ролки, които са достатъчно големи, за да поберат продуктите като оставите достатъчно място за вакуумиране. Освен това се уверете, че използвате висококачествени торби или ролки, които са съвместими с вашата вакуум машина.

Релефните пликове за вакуумиране имат няколко предимства спрямо обикновените пликове. Поради своята релефна текстура, те могат да се плъзгат по-лесно между продуктите и да се адаптират към тяхната форма, което позволява по-добро запечатване на вакуума. Релефните пликове също така имат по-добра устойчивост срещу късане и проникване на въздух и влага, което осигурява по-дълготрайна свежест и качество на запечатаните продукти.

За да поддържате вакуум машината в добро работно състояние и да гарантирате нейната дълготрайна и ефективна употреба, следвайте някои основни съвети по поддръжка. Първо, редовно почиствайте външната и вътрешната част на машината. Второ, премахвайте остатъци от храни или течности, които може да са попаднали във вакуумната камера. Трето, проверявайте редовно уплътненията на машината и ако са износени ги сменете.

Вакуумираната храна може да се съхранява за по-продължително време в сравнение с обикновените методи на съхранение. Точното време на съхранение зависи от типа на храната, условията на съхранение и качеството на вакуумирането. Общо казано, вакуумираната храна може да се запази свежа и качествена до няколко пъти по-дълго от храната, която не е вакуумирана.

Домашни вакуум машини - Отзиви от клиенти

Черна машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D45

Александър

Лесно е за употреба и върши работа.

Машина за вакуумиране на храна с + 10бр торбички - D44

Александър Недялков

Страхотна машина. Много ми харесва

Релефни вакуум торби и ролки за вакуумиране на храна - D46-D53