Pages IconКатегории

Силов Тунинг

ФИЛТЪР
Oil Catch Tank съд за картерни газове от първокласен алуминий - DU05 DU06
Oil Catch Tank съд за картерни газове от първокласен алуминий - DU05 DU06

Подобрете ефективността и защитете двигателя на вашия автомобил с нашия първокласен Oil Catch Tank с..

Код на продукта:DU05 / DU06

68.99лв. 110.99лв.

Разтоварващ Клапан Blow off - DU01 DU02
Разтоварващ Клапан Blow off - DU01 DU02

Разтоварващ Клапан Blow off: Разтоварващ клапан Blow Off  БЛОУ ОФ За използване в тур..

Код на продукта:DU01 / DU02

199.99лв.

Регулируем външен Wastegate Турбо - DU03 DU04
Регулируем външен Wastegate Турбо - DU03 DU04

Регулируем външен Wastegate Турбо: Универсален регулируем Wastegate 38mm. Пълен комплект с..

Код на продукта:DU03 / DU04

215.99лв. 259.99лв.

Хидравлична вертикална дрифт ръчна спирачка BMW - DU16-DU18
Хидравлична вертикална дрифт ръчна спирачка BMW - DU16-DU18

Хидравлична вертикална ръчна спирачка за BMW: Налични цветове. Перфектно пасванe и работа...

Код на продукта:DU16 / DU17 / DU18

89.99лв. 144.99лв.

Сред феновете на високите скорости темата за силовия тунинг е много популярна. 

Кой не иска колата си с повишена мощност? Силовият тунинг изисква подмяна на авточасти или добавянето на допълнителни. Съвременните машини имат голям ресурс и достатъчен резерв от мощност, което позволява на особено взискателните водачи да правят различни подобрения, насочени към подобряване на характеристиките им.
Всички автомобили, след подобна намеса на специалисти, увеличават своята мощност. В онлайн магазин Sellzone.bg можете да намерите комплекти за силов тунинг за всякакви коли, независимо от марки и модели, с високо качество и на изключителни цени. 

Какво е силов тунинг? 

През последните години настройката на автомобилните двигатели стана много популярна. Повечето автосервизи предлагат такива услуги, които дават възможност на собственика на автомобила сам да прецени какво точно иска да подобри. Някой от водачите се ограничават само до чип тунинг и/или подмяна на определени части от силовия агрегат със спортни аналози, което осигурява увеличаване на мощността на машината с 10-15 процента. Други ентусиасти искат радикални промени, които се постигат чрез пробиване на цилиндри, смяна на различни компоненти, инсталиране на турбина и и т.н. В този случай крайният резултат зависи от много фактори, включително финансовите възможности на собственика на автомобила, както и потенциала на двигателя.

Как се прави силов тунинг?

Има няколко основни начина, чрез които да направите вашата кола по-мощна:

  1. Увеличаване на въртящия момент – за да увеличите стойностите на въртящия момент, трябва да увеличите обема на двигателя или налягането в цилиндъра чрез увеличаване степента на компресия. Възможностите тук обаче са ограничени.

  2. Увеличаване на индикаторите за мощност – ако разгледате учебниците по физика, ще си спомните, че мощността е продукт на въртящия момент и скоростта на въртене на силовия агрегат. Това означава, че преместването на зададения въртящ момент в областта на повишена скорост ще осигури увеличаване на мощността на двигателя.

  3. Намаляване на механичните загуби – чрез намаляване на теглото на свързващите пръти и бутала,  или смяна на точката на закрепване на свързващата тръба също може да постигнете силов тунинг на вашия автомобил.

  4. Синтетични смазки – синтетичните моторни масла създават по-добро смазване между движещите се части, отколкото конвенционалните. Те не се разпадат при висока температура, поради което имат множество приложения. Този метод ще засили мощността на автомобила ви, макар и с малко, но е едно добро бюджетно решение.

  5. Компресия – увеличаването на компресията е най-продуктивния начин за увеличаване на конските сили. Вградете компресия в двигателя си и ще увеличите мощността. За нейния избор най-добре ще ви посъветва производителят на вашият автомобил.
    Има още много начини за подобряване на силовия тунинг на автомобила, но е важно винаги да се допитваме до повече от един специалист по темата, защото определено е работа, на която трябва да се обърне повече внимание. Внимавайте с промените, които правите по вашата кола, за да бъдат те ефективни и да не попречат по никакъв начин на правилната работа на мотора.


Бъдете внимателни при избора на части за постигане на качествен силов тунинг и  правилно увеличение на мощността на вашия автомобил. Това определено не е нещо, с което да си позволите да правите компромис. 

Силовият тунинг е подходящ само за опитни, уверени и можещи шофьори и определено не е добро предложение за начинаещи зад волана. 

Виж повече Виж по-малко
Въпреки че силовият тунинг може значително да подобри производителността на автомобила, той също така носи рискове. Неправилно извършен тунинг може да доведе до повреда на двигателя, намалена надеждност и дори пълно отказване на автомобила. Също така, тунингът може да повлияе на гаранцията на автомобила и да не отговаря на нормите за излъчване на отработени газове.

Преди да извършите силов тунинг на автомобила си, е важно да се консултирате с опитни специалисти. Трябва да се уверите, че модификациите са подходящи за вашия конкретен модел и че ще бъдат извършени правилно. Също така, е добре да имате предвид възможните последици за гаранцията на автомобила и нормите за безопасност и емисии.

Силовият тунинг често води до увеличена консумация на гориво, тъй като двигателят произвежда повече мощност и изисква повече гориво. Важно е да се вземе под внимание този фактор при вземането на решение за силов тунинг, тъй като той може значително да увеличи оперативните разходи на автомобила.

Силов Тунинг - Отзиви от клиенти

Oil Catch Tank съд за картерни газове от първокласен алуминий - DU05 DU06