Pages IconКатегории

Политика за връщане и замяна

Политика за връщане и замяна:


Sellzone.bg следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата „Политика за връщане и замяна“ на стоки.

ВНИМАНИЕ!!! Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин Sellzone.bg, може да бъде заменена или върната в срок от 14 дни считано от датата на предаване на куриер към клиента при следните условия и стъпки:
ЗАМЯНА НА АРТИКУЛ

ЗАЯВКА ЗА ЗАМЯНА
Ако желаете да замените артикул от Вашата доставена поръчка, направете следното свърже:

  •     Изпратете запитване за замяна и изчакайте да се свърже с вас наш оператор (на следващия работен ден).
  •     НЕ връщайте сами до Еконт артикулите, които искате да замените, а изчакайте обаждане от нас, след като сте направили новата поръчка!
  •     Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна изберете продукт на по-ниска стойност разликата в цената ще бъде запазена във Вашия профил като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване.
  •     Замени се изпълняват единствено при условие, че допълнителният етикет, поставен от онлайн магазин Sellzone.bg не е бил отстраняван.


РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЗАМЯНАТА

    Екипът на Sellzone.bg ще подготви товарителница, с която Вие да върнете продуктите, които искате да замените. Ще получите номера на товарителницата по е-мейл, след което можете да посетите, който и да е офис на Еконт в цяла България и да върнете продуктите ползвайки тази товарителница. След като получим пратката и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас продукти.
    Стойността на куриерските услуги в двете посоки при размяна е за сметка на Клиента.

ВРЪЩАНЕ НА АРТИКУЛ

ЗАЯВКА ЗА ВРЪЩАНЕ
Изпратете искане за връщане на артикул в писмен вид на имейл Plamen_dimi@abv.bg, като попълните задължително:

    Номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител).
    Причина за връщане.
    Посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна.

Или като изпратите попълнен следния формуляр за упражняване на право на отказ при online покупка:

Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

До ………………………

/името на търговеца/

……………………………………………………………………..

/адрес, ЕИК/

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

…………………………………………………. /описание на продукта/

Стоката е поръчана на ………………….

Стоката е получена на …………………. /посочва се датата на получаване от потребителя/

………………………………………………………………………../Име на потребителя/

Гр./с……………………………………………………………. /Адрес на потребителя/

……………….                                                                             …………………………….

/Дата/                                                                                 /Подпис на потребителя/ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

    Ще получите e-mail от нас с номер на товарителница, по която да върнете пратката. Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от Вас. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.
    Връщане на продукт/и ще бъде осъществявано единствено при условие, че допълнителният етикет, поставен от онлайн магазин Sellzone.bg не е бил отстраняван.
    НЕ връщайте сами до Еконт артикулите, които искате да върнете, а изчакайте обаждане от наш оператор. В противен случай ние няма как да знаем, че сте върнали нещо и то ще се върне след 7-10 дни отново до офиса от който сте го изпратили.

     ВАЖНО!!! В случай, че върнете пратка след преглед и тест при куриера стойността на куриерската услуга в двете посоки е за Ваша сметка.

ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ
След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата в следния срок:

    До 30 дни плащане с кредитна, дебитна карта или пощенски паричен превод. Ще получите парите обратно по картовата си сметка.
    До 15 дни при плащане с наложен платеж. В този случай, ще получите парите си като пощенски паричен превод, който може да Ви бъде изплатен в посочен от Вас офис на куриерска фирма Еконт или по банков път на посочена от Вас банкова сметка. За получаването на пощенския паричен превод в офиса на куриера ще Ви изискат единствено лична карта.


ПОВРЕДЕНИ СТОКИ

При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин Sellzone.bg трябва да се спазват следните изисквания:

  •  Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка.
  •  Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари.
  •  Стоките да НЕ са подлагани на боядисване и/или манипулация променяща оригиналния вид на продукта.


Ако върнат от клиент артикул не отговаря на горните изисквания, Sellzone.bg запазва парвото си да върне стоката на клиента без предупреждение!

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Изложените в онлайн магазин Sellzone.bg артикули са с реални техни снимки. Въпреки това може да се получи разлика или несъответствие при получаване на продукта. Ние полагаме големи усилия да покажем стоките в максимално реалния им вид. Желателно е когато връщате за замяна или отказ стоки да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително. Поръчки доставени с „Безплатна доставка” не могат да бъдат върнати отново с безплатна доставка. Клиентът е нужно да заплати предварителнo куриерската такса, като от стойността която трябва да бъде възстановена ще се отдържат разходите, които доставчика е заплатил за първоначалния транспорт на стоката до клиента.

Напомняме на клиентите на онлайн магазин Sellzone.bg, че могат да упражнят правото на законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба.

ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

    Всеки клиент, без основания, може да откаже получена от него поръчка в рамките на 14 работни дни считано от датата на получаване на поръчката.
    Вашето желание за отказ от поръчка е нужно задължително да бъде заявено предврително на посочения по горе илейл адрес, като посочите номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител).

Отказани поръчки се изпращат обратно на адреса от който са били получени.

Молим Ви да пазите кореспонденцията си като доказателства в случай на възникнали спорове.
ДРУГИ РАЗПОРЕДБИСобствениците на Sellzone.bg имат правото да променят настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин Sellzone.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.