Pages IconКатегории

Ръчни металдетектори

ФИЛТЪР

Кратко описание

-27%
MD-300 малък охранителен ръчен металдетектор - MD61
MD-300 малък охранителен ръчен металдетектор - MD61

Описание: Представяме ви охранителния ръчен металдетектор MD-300 - надежден и ефективен инструмент ..

Код на продукта:MD61

38.99лв. 53.99лв.

-33%
Охранителен ръчен металдетектор с висока чувствителност - MD63
Охранителен ръчен металдетектор с висока чувствителност - MD63

Охранителен ръчен металдетектор: Обхват на приложение: Електронно откриване и проверка н..

Код на продукта:MD63

31.99лв. 47.99лв.

-40%
Охранителен ръчен металдетектор с опростен дизайн - MD62
Охранителен ръчен металдетектор с опростен дизайн - MD62

Охранителен ръчен металдетектор: Обхват на приложение: Проверки за сигурност на летища, га..

Код на продукта:MD62

31.99лв. 53.99лв.

Ръчните или охранителните металдетектори са много често срещани и използвани. Такава техника можете да видите по летища, митници, правителствени сгради, гари, стадиони, фабрики, докове, училища, граници и въобще навсякъде, където има струпване на хора и охранителна дейност. Този тип детектори имат висока чувствителност и са изключително лесни и удобни за употреба. При сканиране те издават звукови сигнали и вибрации, ако открият метал. В онлайн магазин Sellzone.bg можете да намерите разнообразни марки ръчни металдетектори от високо качество на страхотни цени. 

Приложение на ръчните металдетектори

Обикновено тези устройства се използват по време на лични проверки на контролни-пропускателни пунктове на обществени места, в предприятия и на митнически пунктове. Използват се и от отдели за сигурност за проверка на багаж. Висококачествен ръчен металдетектор в ръцете на охранителната служба е гаранция за сигурността на хората и съответния обект. Освен това, когато работите с добро устройство, процесът на проверка се ускорява, което увеличава пропускателната способност. Този факт е от значение при организиране на публични събития с голям брой хора като футболни мачове, концерти и други. Отделно си струва да споменем и ръчния металдетектор с функция за търсене на радиоактивни вещества. Такова устройство ще бъде незаменимо в предприятията на ядрено-промишления комплекс и във военни съоръжения. Служител по сигурността, оборудван с такова устройство, няма да позволи разпространението на опасни вещества.

Специални функции на ръчните металдетектори

В допълнение към основната си функция за откриване на метални предмети, почти всички ръчни металдетектори са оборудвани с поне една допълнителна функция. От всички съществуващи специални функции, следните са наистина полезни при провеждане на скрининг:

  1. Намаляване на чувствителността – функцията ви позволява да оцените размерите на открития метален обект.

  2. Едно или повече регулируеми нива на чувствителност – функцията ви позволява да зададете нивото на чувствителност в съответствие с нивото на терористична заплаха.

  3. Автоматично изключване при неактивност – тази опция помага да спестите батерия на устройството, когато не се използва.

Принцип на работа и приложение на ръчните металдетектори

По-голямата част от моделите ръчни металдетектори използват феномена на електронната индукция и ефекта на вихровите токове, за да функционират. Металдетекторите създават първично променливо електромагнитно поле, което е напълно безопасно за хората. Когато в първичното поле се появи електропроводим (метален) обект, в него се индуцират вихрови токове, които създават вторично електромагнитно поле, което взаимодейства с първичното. Тази промяна в първичното поле се регистрира от електронната система на устройството и то започва да създава индикации за присъствието му. С помощта на този уред се претърсват граждани и личните им вещи за установяване наличието на забранени метални предмети. Проверката с с такова устройство се извършва от охранители на входовете на предприятия, където има голяма вероятност от кражба на продукти или производствени материали. Качеството на търсене се влияе от два ключови фактора, а именно отговорността на оператора, извършващ търсенето и от техническите характеристики на използваното от него устройство.

При нас ще намерите ефективни и опростени за употреба модели, които със сигурност ще ви бъдат незаменим съюзник в откриването на всякакви метали.


Виж повече Виж по-малко
За най-добри резултати, следвайте инструкциите на производителя за настройка на чувствителността и работния режим. Дръжте металдетектора паралелно със земята и бавно движете сензора над потенциални метални обекти. При сигнал на метал го проследете, за да локализирате точното място.

Теглото на ръчните металдетектори варира според модела, но обикновено са леки и удобни за употреба. Това е важно, защото гарантира удобство при дълготрайно използване и лесно пренасяне.

Да, много ръчни металдетектори предлагат гаранция, която може да варира от 1 до повече години в зависимост от производителя. Проверите условията на гаранцията при покупката.

За да поръчате ръчен металдетектор от SellZone.bg, първо изберете модела, който Ви интересува. Добавете го в кошницата. След това, следвайте инструкциите за завършване на поръчката, като попълните необходимите данни и изберете начин на доставка и плащане.