Pages IconКатегории

Софтбокс студийно осветление

ФИЛТЪР

Софтбоксовете са необходими за всеки професионален фотограф, който цени качеството на своите снимки. В Sellzone.bg предлагаме разнообразие от този вид осветителни системи на достъпни цени и от популярни марки.

Защо са ви нужни софтбоксове?

Софтбоксът е важен елемент във всяко студио за фотография, тъй като осигурява необходимата мека и равномерна светлина за снимки с високо качество. Те са подходящи за различни ситуации и могат да бъдат използвани като основно или запълващо осветление. Важно е да изберете правилния размер и форма за вашите нужди. При избора на софтбокс е важно да се имат предвид размерът на студиото, типа на снимките, които ще правите, и предпочитанията ви за осветление. В нашия магазин ще намерите разнообразие от модели, които да отговарят на вашите изисквания.


-29%
SoftBox фотографско осветление за студио - D21
SoftBox фотографско осветление за студио - D21

Софтбокс Студийно Осветление Студио Фото: Професионална система състояща се от два софтбокса; два..

Код на продукта:D21

186.99лв. 265.99лв.

-43%
Напречно рамо за софтбокс фото осветление - D23
Напречно рамо за софтбокс фото осветление - D23

Описание: Напречното рамо за софтбокс фото осветление - иновативно и универсално решение за професи..

Код на продукта:D23

42.99лв. 75.99лв.

-58%
Софтбокс студийно осветление за фотографско студио - D22
Софтбокс студийно осветление за фотографско студио - D22

SoftBox Софтбокс Студийно Осветление Студио: Професионална система състояща се от два софтбокса; ..

Код на продукта:D22

209.99лв. 499.99лв.

Софтбоксовете са необходимо оборудване за всички професионални студиа за фотография. Те се монтират изключително лесно, разполагат с удобни стативи и имат различен брой крушки. Тази техника служи за осигуряване в помещението на нужното осветление при заснемане. При нас в онлайн магазин Sellzone.bg ще намерите разнообразие от марки на този тип осветителни системи, като сме подбрали само високо качество и разбира се, на привлекателни цени. Наличието на един или повече софтбокса е от изключително значение за всеки фотограф и едва ли има професионалист, който да не разполага с подобно оборудване.

Кога е нужно да използвате софтбоксове?

Софтбоксът служи за осигуряването на универсална светлина, при която може да бъде заснет почти всякакъв обект. Основното им свойство е ярка, мека светлина в ограничени студийни пространства. Точно благодарение на това устройство можете да постигнете мека светлина дори и при употребата на светкавица. Софтбоксове често се използват като основна или запълваща светлина. Това е особено важно при настройката на осветлението. Позиционирането на софтбокса ви позволява да създавате различни стилове на осветление, което го прави изключително универсален, независимо какъв тип осветление ви е нужно. Всички модели имат лампи, които създават мека светлина, която намалява резките сенки и обвива обектите. Параметрите могат да варират в зависимост от модела, който сте избрали да използвате за работа.

Видове софтбоксове

Когато избирате модел подходящ за вас и вашата работа, трябва да сте наясно с основните им характеристики. Те са само две, а именно размер и форма. Нека ги разгледаме по-детайлно, за да улесним избора ви:  


  1. Размери – предлагат се в много различни размери, но най-лесно ще ги категоризираме в три основни групи: малки, големи и средни. Човек би предположил, че с големите модели се получава по-голямо разсейване на светлината, отколкото с малките. Това обаче съвсем не е така. Може да ви се стори изненадващо, но и трите размера осигуряват едно и също количество светлина, при условие, че нейните източници са на еднакво разстояние от обекта. Разликата между различните размери може да се види в качеството на светлината. По-големите модели дават по-мека светлина, а по-малките създават по-остра, което важи и за сенките, които създава. В допълнение към качеството на светлината, добре е да помислите къде ще правите по-голямата част от снимките си. Ако често сменяте местата за снимане, препоръчваме да изберете по-компактен и лесно преносим модел.

  2. Форма – в допълнение към размера, софтбоксове се предлагат и в различни форми. Има правоъгълни, квадратни, осмоъгълни и удължени модели. Различните форми покриват различни области на пространството. Изборът на формата на вашия източник на светлина зависи до голяма степен от това, което искате да снимате. 

Правоъгълната форма е чудесна за вертикални портрети и композиции. Те също така могат да се въртят, за да създадете хоризонтални композиции. Правоъгълните модели излъчват мека светлина, подобна на дневната от прозорец. Квадратната форма обикновено се използва при портретна фотография в близък план. Тези модели са идеални за малки студия с ограничено пространство. Недостатъкът при тях е, че не са особено подходящи при композирането на вертикални снимки. Осмоъгълните модели са идеални за модна и портретна фотография, тъй като имат естествен обвиващ ефект. Удължените модели от своя страна са идеални за акценти или рамкиране на осветление, което да подчертае формата на обекта. Тяхната основна цел е да насочват светлинния поток вертикално, така че да няма разпространени светлини никъде другаде.


Разгледайте добре предлаганите от нас модели и със сигурност ще намерите подходящи за вас и вашето студио софтбоксове.

Виж повече Виж по-малко
За да постигнете мека и равномерна светлина, настройте софтбокса близо до обекта и регулирайте интензитета му. Оптималното разстояние и ъгъл на насочване са ключови за желания ефект. Пробвайте различни настройки, за да откриете най-подходящата светлина за конкретната ситуация.

Да, софтбоксовете могат да се комбинират с различни източници на светлина, като студийни светлини, флуоресцентни лампи, стробоскопи и други. Този подход позволява създаване на сложни осветителни сцени и постигане на уникални ефекти.

За да поддържате софтбокса в добро състояние, използвайте мека четка или парцал, за да премахнете прах и косми. Препоръчително е да се следват инструкциите на производителя. Съхранявайте софтбокса на сухо и прохладно място, за да предотвратите натрупването на влага.

Може да се свържете с нашия екип чрез телефон или имейл. Нашите специалисти ще Ви предоставят подробна информация за наличните модели, размери и препоръки за избор на най-подходящия софтбокс за вашите нужди.