Софтбоксове

ФИЛТЪР
-29%
SoftBox фотографско осветление за студио - D21
SoftBox фотографско осветление за студио - D21

Софтбокс Студийно Осветление Студио Фото: Професионална система състояща се от два софтбокса; два..

Код на продукта:D21

186.99лв. 265.99лв.

-43%
Напречно рамо за софтбокс фото осветление - D23
Напречно рамо за софтбокс фото осветление - D23

Описание: Напречното рамо за софтбокс фото осветление - иновативно и универсално решение за професи..

Код на продукта:D23

42.99лв. 75.99лв.

-41%
Софтбокс студийно осветление за фотографско студио - D22
Софтбокс студийно осветление за фотографско студио - D22

SoftBox Софтбокс Студийно Осветление Студио: Професионална система състояща се от два софтбокса; ..

Код на продукта:D22

292.99лв. 499.99лв.

Софтбоксовете са необходимо оборудване за всички професионални студиа за фотография. Те се монтират изключително лесно, разполагат с удобни стативи и имат различен брой крушки. Тази техника служи за осигуряване в помещението на нужното осветление при заснемане. При нас в онлайн магазин Sellzone.bg ще намерите разнообразие от марки на този тип осветителни системи, като сме подбрали само високо качество и разбира се, на привлекателни цени. Наличието на един или повече софтбокса е от изключително значение за всеки фотограф и едва ли има професионалист, който да не разполага с подобно оборудване.

Кога е нужно да използвате софтбоксове?

Софтбоксът служи за осигуряването на универсална светлина, при която може да бъде заснет почти всякакъв обект. Основното им свойство е ярка, мека светлина в ограничени студийни пространства. Точно благодарение на това устройство можете да постигнете мека светлина дори и при употребата на светкавица. Софтбоксове често се използват като основна или запълваща светлина. Това е особено важно при настройката на осветлението. Позиционирането на софтбокса ви позволява да създавате различни стилове на осветление, което го прави изключително универсален, независимо какъв тип осветление ви е нужно. Всички модели имат лампи, които създават мека светлина, която намалява резките сенки и обвива обектите. Параметрите могат да варират в зависимост от модела, който сте избрали да използвате за работа.

Видове софтбоксове

Когато избирате модел подходящ за вас и вашата работа, трябва да сте наясно с основните им характеристики. Те са само две, а именно размер и форма. Нека ги разгледаме по-детайлно, за да улесним избора ви:  


  1. Размери – предлагат се в много различни размери, но най-лесно ще ги категоризираме в три основни групи: малки, големи и средни. Човек би предположил, че с големите модели се получава по-голямо разсейване на светлината, отколкото с малките. Това обаче съвсем не е така. Може да ви се стори изненадващо, но и трите размера осигуряват едно и също количество светлина, при условие, че нейните източници са на еднакво разстояние от обекта. Разликата между различните размери може да се види в качеството на светлината. По-големите модели дават по-мека светлина, а по-малките създават по-остра, което важи и за сенките, които създава. В допълнение към качеството на светлината, добре е да помислите къде ще правите по-голямата част от снимките си. Ако често сменяте местата за снимане, препоръчваме да изберете по-компактен и лесно преносим модел.

  2. Форма – в допълнение към размера, софтбоксове се предлагат и в различни форми. Има правоъгълни, квадратни, осмоъгълни и удължени модели. Различните форми покриват различни области на пространството. Изборът на формата на вашия източник на светлина зависи до голяма степен от това, което искате да снимате. 

Правоъгълната форма е чудесна за вертикални портрети и композиции. Те също така могат да се въртят, за да създадете хоризонтални композиции. Правоъгълните модели излъчват мека светлина, подобна на дневната от прозорец. Квадратната форма обикновено се използва при портретна фотография в близък план. Тези модели са идеални за малки студия с ограничено пространство. Недостатъкът при тях е, че не са особено подходящи при композирането на вертикални снимки. Осмоъгълните модели са идеални за модна и портретна фотография, тъй като имат естествен обвиващ ефект. Удължените модели от своя страна са идеални за акценти или рамкиране на осветление, което да подчертае формата на обекта. Тяхната основна цел е да насочват светлинния поток вертикално, така че да няма разпространени светлини никъде другаде.


Разгледайте добре предлаганите от нас модели и със сигурност ще намерите подходящи за вас и вашето студио софтбоксове.

Виж повече Виж по-малко