Pages IconКатегории

Автоматична люпилня за 30 броя яйца - I25

Код на продукта:I25
  • 179.99лв. 299.99лв.
  • Без данък: 179.99лв.
В наличност
- +
Бърза поръчка

Нов и удобен автоматичен инкубатор за 30 броя яйца: 

Към инкубатора получавате подарък инструкции за използване на български!

ПРЕДИМСТВА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА АВТОМАТИЧЕН ИНКУБАТОР ЗА ЯЙЦА:

Освен че улесняват живота ви, автоматичните инкубатори за яйца имат и редица други предимства:

Те гарантират по-висок процент на излюпване

Те ограничават счупването или падането на яйцата

Те гарантират, че яйцата се обръщат правилно през равен интервал от време всеки път

Те поддържат постоянна температура и влажност 24 часа в денонощието

КУПЕТЕ ИНКУБАТОР ЗА ЯЙЦА ОНЛАЙН ОЩЕ ДНЕС:

Готови ли сте да се потопите в света на люпенето на яйцата или най-накрая сте готови да смените стария си ръчен инкубатор с автоматичен? Тогава направете поръчка и ние ще доставим вашия инкубатор още утре.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Автоматично завъртане на яйцата на всеки 2 часа.

Датчик за температура

Овоскоп за проверка на зародиша

Система за автоматично добавяне на вода (бутилките не са включени може да ползвате от кокакола)

Двойно захранване – в комплекта има кабели за свързване към акумулатор ако тока спре

Механизма за яйцата е регулируем и е подходящ за различни по големина яйца:

Яйца от кокошка: 30 бр

Яйца от патица:20 бр

Яйца от гъска: 15 бр

Яйца от пъдпъдък: 60 бр

(допустимо е разминаване в броя на яйцата)

Размери на инкубатора: 43х30.5х18.5

Тегло: 2.2кг

Консумирана мощност: 50W

РЪКОВОДСТВО ЗА ЛЮПЕНЕ НА КОКОШИ ЯЙЦА(21 ДНИ):

Преди инкубиране на кокоши яйца:

Осигурете оплодени яйца и когато се излюпят стартерна храна за пилета.

Първото нещо, от което се нуждаете, за да излюпите пиленца, са разбира се яйца. За да се случи излюпването, яйцата трябва да са оплодени. Оплодените яйца могат да бъдат събрани от кокошки, които са настанени с петел, като дори и тогава има вероятност те да не са успешно оплодени.

 

Яйцата, продавани в магазините за хранителни стоки, не са плодородни; следователно те нямат малки пиленца, ако бъдат поставени в инкубатор. Оплодените яйца обикновено трябва да бъдат поръчани от люпилня или от птицевъди с петли. Така или иначе, уверете се, че вашите оплодени яйца идват от развъдник, за да намалите риска от заболяване.

Преди инкубацията оплоденото яйце може да се съхранява максимум 7 дни в хладно помещение, поддържано при постоянна температура 12-15 градуса (не в хладилник – твърде е студено!. След като оплодените яйца се поставят в топлия инкубатор, те могат да се развият в продължение на 21 дни, при правилна настройка и грижа за инкубатора.

Преди да се излюпят малките ви пиленца, не забравяйте да се запасите с начална храна за пиленца.

Как да настроите инкубатора за яйца

Оплодените яйца могат да бъдат излюпени с помощта на инкубатора за яйца. Инкубаторът е затворена конструкция с вентилатор и нагревател, за да поддържа яйцата топли по време на 21-дневния инкубационен период. Когато определяте кой инкубатор да закупите, препоръчваме да използвате инкубатор с някои автоматични функции, като обръщане на яйца (което е от решаващо значение за развитието на пиленцето и за предпазване на пиленцето от залепване към вътрешната повърхност на черупката) и вентилатор за улесняване на равномерното нагряване разпространение. Точно такива инкубатори предлагаме и ние.

Подгответе инкубатора около една седмица преди пристигането на оплодените яйца. Измийте го с 10-процентен разтвор на белина, последван от топла сапунена вода и обилно изплакване, за да сте сигурни, че започвате с дезинфекцирана среда. (при някои инкубатори има вградена електроника която не трябва да се мокри защото може да се повреди). След като инкубаторът е чист и сух, включете го добавете вода и проверете дали ще поддържа постоянна температура. След това поставете инкубатора на място, където околните температури са постоянни, без риск от течение като е добре да е повдигнат а не на земята.

Температурата и влажността в инкубатора са критични фактори за успешното излюпване на яйца. Предложените насоки са както следва:

Оптимална температура: 38 градуса

Температурен диапазон: 37.3-38.5 градуса

Не позволявайте температурата да пада под 37.3 градуса

Не позволявайте температури над 38.5 градуса по Фаренхайт да продължат повече от няколко часа

Проверете повторно термометъра на инкубатора с медицински термометър, поставен наблизо, за да сте сигурни, че манометърът работи правилно.

Относителна влажност, от ден 1 до ден 17: най-добре 50-55 процента  

Влажността зависи от това колко вода има в инкубатора!

Относителна влажност, от ден 18 до ден 21: На ден 18 повишете влажността до 70 процента (напълнете всички канали на дъното с вода)

Отваряйте инкубатора само когато е необходимо – това може да позволи на топлината и влагата да излязат и може да повлияе на успеха на излюпването.

Увеличете вентилацията, тъй като ембрионите растат по-големи, особено от дни 18-21 може да отваряте за кратко инкубатора за да се проветри през тези дни.

Имайте предвид, че това са препоръки за люпене на кокоши яйца. Ако люпите яйца от други видове, спецификациите и времето за инкубация ще бъдат различни, така че ще трябва да проучите тези изисквания и да настроите своя инкубатор съответно. Поради тази причина не се препоръчва да инкубирате яйца от различни видове в един и същи инкубатор по едно и също време.

Ден 1: Слагане на яйца

След като сте настроили инкубатора и сте се запознали предварително с настройките, за да осигурите точност, вие сте готови да поставите яйцата вътре в инкубатора. Този процес се нарича „слагане на яйцата“.

Планирайте да поставите минимум шест яйца наведнъж. Имайте предвид че поради една или друга причина част от яйцата може да не се излюпят. Броят на пилетата, които се излюпват заедно, е особено важен за новородените пиленца, тъй като пилетата са стадни животни и се нуждаят от другари, за да бъдат щастливи. Поставете яйцата на механизма за въртене на яйца на инкубатора, с по-големия край нагоре и тесния край надолу в инкубатора или най-добре легнали ако може. Задайте температурата на 38 градуса с 50-55 процента влажност (напълнете 1 канал на дъното с вода).

Ден 1-18: Обръщане на яйцата

След поставянето на яйцата започва процесът на инкубация. Важна част от този процес е обръщането или въртенето на яйцата.

Яйцата трябва да бъдат физически обърнати, за да се предотврати залепването на развиващото се пиленце за черупката.

Яйцата ще трябва да се обръщат минимум 3 пъти на ден, а ако може през 2 часа е най-добре. Ако обръщате яйцата ръчно, препоръчително е внимателно да направите знак с молив (никога химикал!), който ще ви помогне да следите кои яйца са обърнати. Ако имате автоматичен инкубатор, той трябва да обръща яйцата вместо вас и ще елиминира необходимостта от многократно отваряне на инкубатора.

Не забравяйте да измиете ръцете си или да носите чисти ръкавици, преди да докоснете яйцата, за да предотвратите прехвърлянето на кожни масла или микроби към развиващото се пиленце.

Дни 7-10: Осветяване на яйца

Към средата на инкубационния период на 7 до 10 дни яйцата могат да бъдат осветени, за да се определи дали ембрионите растат правилно.

Осветяването е акт на просто прокарване на светлина през яйце. Белите и светлите черупки са най-лесни за осветяване, докато по-тъмните черупки ще изискват по-ярка светлина. Най-лесният начин да запалите яйце е с обикновено фенерче, но нашите инкубатори имат  специализирано осветление, предназначено специално за тази работа. Не дръжте яйцето извън инкубатора за повече от 2-3 минути.

Ако вътрешността на яйцеклетката е чиста - т.е. без видими структури или тъмни участъци - яйцето е безплодно или ембрионът е умрял много рано. Извадете това яйце от инкубатора.

Ако в яйцето се вижда червен пръстен, в даден момент е имало ембрион, но той е умрял. Извадете това яйце от инкубатора.

Ако можете да видите кръвоносни съдове в яйцето, вътре има жив ембрион. Кръвоносните съдове в кокошите яйца обикновено се наблюдават в рамките на 7 до 10 дни след инкубацията на яйцето. До 18-ия ден на инкубация ембрионът заема по-голямата част от яйцето и изглежда като тъмна зона в яйцето. Понякога можете да видите движение вътре в яйцето.

Ако забележите счупени или изтичащи яйца, извадете ги от инкубатора, тъй като е малко вероятно да са жизнеспособни и могат да замърсят инкубатора. След осветяване върнете яйцата в инкубатора и се върнете към графика за обръщане от 1 до 18 ден.

Дни 18-21: Период преди излюпване

До 18-ия ден ембрионът се е развил в пиленце и ще заеме по-голямата част от пространството в яйцето. Пиленцето се готви да се излюпи. Можете да направите няколко неща, за да помогнете на малкото пиле да се подготви:

Спрете да обръщате яйцата на 18-ия ден, като по-големият край на яйцето е обърнат нагоре или е легнало. В този момент пиленцето ще се позиционира за излюпване вътре в яйцето.

Махнете механизма за обръщане на яйцата и ги поставете върху решетката за да не се въртят.

Може да намалите температурата на инкубатора до 37.5 градуса и задължително увеличете влажността до 70%(напълнете всички канали на дъното с вода).

Ден 21: Малките пилета започват да се излюпват

Пилетата обикновено се излюпват на 21 ден. Ако оплодените яйца са били охладени преди инкубацията, процесът може да отнеме малко повече време. Ако сте на 21 ден без излюпване, дайте на яйцата още няколко дни.

Когато дойде големият ден, оставете пиленцето да се излюпи само. Не се опитвайте да помогнете. Кръвоносните съдове, които все още не са изсъхнали, все още могат да прикрепят черупката към пилето и преждевременното издърпване на черупката може да причини прекомерно, потенциално фатално кървене. Едно пиле може да отнеме до 24 часа, за да се излюпи напълно, въпреки че 5-7 часа е по-често.

Не изкарвайте излюпените пиленца веднага, изчакайте те да изсъхнат и след това ги оставете на подходящо затоплено пространство.

Ако на 21-ия ден все още има не излюпени яйца, не се отчайвайте. Възможно е времето или температурата да са се объркали леко, така че дайте яйцата до Ден 23. Осветете всички не излюпени яйца, за да видите дали са все още живи, преди да ги изхвърлите.

Имайте предвид, че когато излюпвате яйца, вероятно ще завършите с петли. Има 50/50 шанс да се роди петел. Няма добър начин да се определи дали мъжко или женско пиле се развива в яйце.

Ако решите да отглеждате петел, препоръчително е да имате само един. В допълнение, един петел на 10 кокошки е типичен за продължително размножаване. По-малко от това може да изложи кокошките на риск от прекомерно размножаване и нараняване.

Виж описанието
Напишете отзив
  Лош 
Добър
Клиентите закупиха също